dilluns, 17 de gener del 2011

Distorsión visual!

Una amiga me ha dado la idea para el título de esta entrada que creo que es perfecta para todo lo que quiero expresar con ella, aunque haya gente que todavía se niegue a ver lo que es evidente.
¿Que qué es distorsión visual? Nuestra sociedad. Nuestra sociedad padece de una enfermedad poco conocida llamada ''distorsión visual''. Ésta es poco conocida ya que los que la padecen se nieguen a asumirlo o aceptarlo aunque la evidencia sobre su existencia sea clara.
Cada día me veo en la extraña obligación de tener que ver como se destina dinero que podría ser empleado para mejores fines en armas, o sin ir más lejos, en nosotros mismos con cosas que ni necesitamos. La distorsión social la padecen personas que viven en una sociedad capitalista que se sustenta bajo la ley de la oferta y la demanda. Sí, esto es algo que no entiende todo el mundo pero que con que lo entiendan y difundan unos pocos.. debería bastarnos a los que como yo, pensamos que no hacía falta comprar un jugador como Cristiano Ronaldo por 90 millones de Euros cuando miles y miles de personas se mueren en África por enfermedades obsoletas que aquí en el ''primer mundo'' no son ni por asomo peligrosas y se curan con una simple vacuna.

Con todo esto solo quiero concienciaros y pediros que no pertenezcáis a esta sociedad consumista que padece de una enfermedad tan grave como la distorsión visual, que ataca directamente a la forma de mirar o directamente echa la mirada a un lado cuando ve una injusticia.

4 comentaris:

  1. Formidable entrada, Alberto! ^^ Aquest és un dels temes més interessants que hi ha i un que ens fa entrar a tots dintre, no de la mateixa manera, és clar, haha.

    La major part d'aquesta societat és ignorant, hipòcrita i ingenua, a més de què es deixa influenciar per tothom important (sobretot polítics que empren la demagògia) i d'ací que, en part, vinga la distorsió visual. On està la crisi? La crisi existix, és clar, i és molt dolenta, però saps que el 2010 ha sigut més alt l'índex de turisme a Espanya? Impressionant! Impressionant fins a quin punt la gent gasta i gasta, prenent-se de veres els anuncis demagògics de la tele que ens diuen: "Rebaixes al 70% en tota la moda d'hivern!". I nosaltres diem: "I una merdaaaaa!!".

    Els polítics, i sobretot, el nostre formidable President de Gobern, ens amaga la cara vertadera de la crisi, i així anem. PEr altra part.... sabem de veres la situació a eixe "tercer món" que diuen aquests homes? No, no, no i més no. Si sabem que és una situació dolentíssima, però, fins a quin punt? No l'arrivem a veure, està molt lluny des de fa moltíssim de temps. Mentres, al futbol, l'esport rei, es gasten tropecientos millones en persones que van al darrer d'una pilota groga i violeta per entrar-la dins una xarxa. A més, a Espanya, hi ha moltes famílies, i, entre elles, una especial, la "Familia Real", i és què, la meua no hi existeix? Sóc preu de la imaginació? Sóc real no? Vinga, tio!! Hem de mantindre la nostra família i la d'uns altres paios que no fan absolutament res (bé sí, donar-nos els bons nadals amb un missatge a la tele, què bé!!). Així anem....

    Jo sóc burgués, consumista i ambiciós, ho he d'admetre, però, tinc un sentiment i un objectiu, canviar la societat i, sobretot, canviar-me a mi, i ja ha començat. Què fàcil seria viure amb els ideals de Plató, no? Tothom que viu a una Polis, és ciutadà, siga metge o panader, i tothom té les mateixes condicions de vida, tot és homogeni. Seria formidable.... Clar, somiar també és gratuit, per què no ho convertim en la realitat? És a dir, que somiar siga gratuit, al igual que la realitat? ESTAR VIU és la clau, no mirar cap a cap costat, afromtar la realitat i ser forts!!

    Gràcies, Alberto ^^. Ànim!!

    ResponElimina
  2. Ací va una de les millors cançons de un dels millors artistes de tota la història de la música que ens fa una crida a canviar el món.

    LA cançó és Heal The World i l'artista, malgrat tots els falsos i fatals comentaris de la societat, la societat fastigosa, és Michael Jackson.

    http://www.youtube.com/watch?v=ehbQLv22B9Q&feature=related

    ResponElimina
  3. El poder de los ricos. Siempre por encima de los demás: ellos son los que mueven el dinero, los que deciden a qué destinarlo... Y como siempre los más perjudicados son los que menos culpa tienen. Pero que le vamos a hacer, es la sociedad en la que nos ha tocado vivir. Pero si cada uno pusiéramos nuestro granito de arena, haríamos que esa situación cambiara, aunque fuera poco a poco.

    Un beso! ^^

    ResponElimina
  4. Esto lo estoy viendo yo en psicología este año y la verdad es que da que pensar...

    ResponElimina